

Organización de los Estados Americanos Organização dos Estados Americanos Organisation des États Américains Organization of American States



17<sup>th</sup> and Constitution Ave., N.W. • Washington, D.C. 20006

# THIRTY-NINTH REGULAR SESSION OF THE GENERAL ASSEMBLY June 2 - 3, 2009 San Pedro Sula, Honduras

# Satellite broadcasts

Facilities for editing video and satellite broadcasts, managed by the host broadcaster, will be located in the International Press Center.

The OAS will provide satellite uplink for live transmissions, in a comprehensive manner, of the initial press conference, the opening session, with speeches by the President of Honduras, Manuel Zelaya, and OAS Secretary General Jose Miguel Insulza among other events, as well as 15 minutes of daily pre-edited material with interventions of foreign ministers participating in the OAS General Assembly (B-Roll).

Satellite Information: The OAS will provide live satellite transmission with a multi-destination (open signal) as follows:

## Coordinates (For all scheduled transmissions)

Satellite 1:	Satmex 5
Download Frequency:	4127.5
Symbol Rate:	3210
Fec:	2/3
Polarization:	Horizontal
Transponder	22C

Footprints: http://www.satmex.com.mx/flota/satmex5.php

#### Schedule of Transmissions:

• Sunday, May 31st, Initial Press Conference with the Honduran Foreign Minister and the OAS Secretary General (Live)

Test & Calibration:	17:45 (GMT)
Starting:	18:00 (GMT)
Ending:	19:00 (GMT)
Time of transmission:	60 min.
Approx	30 min.

### • Monday, June 1st, Press Summary (B-Roll)

Test & Calibration:	18:45 (GMT)
Starting:	19:00 (GMT)
Ending:	19:15 (GMT)
Time of Transmission:	15 min.
Арргох	15 min.

• Tuesday, June 2nd, Opening Ceremony of the OAS General Assembly (Live)

Test & Calibration:	14:45 (GMT)
Starting:	15:00 (GMT)
Ending:	16:30 (GMT)
Time of Transmission:	90 min.
Approx	30 min.

#### • Wednesday June 3rd, Press Summary (B-Roll)

Test & Calibration:	12:45 (GMT)
Starting:	13:00 (GMT)
Ending:	13:15 (GMT)
Time of Transmission:	15 min.
Approx	15 min.

• Wednesday June 3rd, Closing Ceremony and final Press Conference (Live) (TBD)

Test & Calibration:	00:45 (GMT) (6/04)
Starting:	01:00 (GMT) (6/04)
Ending:	02:00 (GMT) (6/04)
Time of Transmission:	60 min.
Approx	30 min.

For more information on these transmissions and reservations for other satellite transmissions, please contact, Francisco Hernández Pon, Transmissions Coordinator: +504 235 30 18 / 235 30 19 or via e-mail: <u>fhernandez@agoea39.gob.hn</u>; or contact the Department of Communications & Institutional Image of the OAS: Luis Batlle, +504 7251 4834 via e-mail: <u>lbatlle@oas.org\_o</u>r\_Martin Ribeiro, +504 7251 4836, via e-mail: <u>mribeiro@oas.org</u>